Първоначално публикувано от invinceble
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подробности около разни ремонти на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от invinceble Покажи съобщениеЗдравейте,
Миналата седмица се сдобих с една Брера 2,4.
Имам проблем с това, че в момента предните спирачки свирят ужасно. Все едно спира влак... Прави го като натискам леко спирачката. Като се настъпи с по-голяма сила не го прави. Или по точно след определен момент, да кажем. Визуално като гледам си има още накладки, дискове. От какво може да е?
С Брембо апарарите е.(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Моите се разсвириха след една автомивка, джантите бяха много мръсни и след това измиване като изсъхнаха и карам бавно до 40-50 се чува леко свирене, леко да натисна спирачката и свиренето спира. Надявам се да е влязъл боклук между накладката и диска и следващата автомивка да го измие, ама.. Взех и спрей превантивно да пръсна за изчистване, па да видим..Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic
Comment
-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=65277
Това ли е темата ?Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic
Comment
-
Сложих чисто нови АТЕ дискове и накладки,свиреха та се не траеше,когато съм с 30 и започна да намалям до покой и така,бях като влак... преди това никакво смазване,раздвижване,чистене,пръскане и миене не помогна(няколко пъти ги свалях),докато не им теглих по един срез на накладките....вече 10-12к,че и повече не се обаждат.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Аз отебах,честно казано. Понякога чувам свирене при леко спиране от малка скорост. Румен при обслужването ги прегледа и ми каза,че спирачките са топ и да не се занимавам с глупости и мисля, че е прав,предвид, че спирам добре.(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
На 147 много ми свиреха. Взех един спрей за спирачки Nigrin и пръсках между апарата и външната част на накладките и се оправяше. Свиренето мисля се получаваше от мръсотията, която се събира.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
След смяната и моята предна дясна често свири при много ниска скорост- с леко натисната спирачка. Някой път изобщо не се обаждат!Отпред са дискове Ате, накладки Брембо.Миналата седмица бях с един познат с някъкво спортно Инфинити с 4 или 6 бутални апарати-е, и неговите спирачки свиреха по същия начинAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Аз съм с афтърмаркет ксенон и съм доволен. Крушки купувам горе-долу веднъж годишно, цена 30 лв за два броя, запалки не съм сменял за 4 години. Свето добре ( 55W) и съм доволен.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Comment
Comment